حالت تهوع صبحگاهی چیست؟


 •    علت حالت تهوع صبحگاهی چیست؟
•    چه مدت باید انتظار داشت که حالت تهوع صبحگاهی طول بکشد؟
•    اثرات حالت تهوع صبحگاهی بر بارداری چیست؟
•    چه موقع حالت تهوع صبحگاهی جدی تلقی می شود؟
•    آیا درمانی برای حالت تهوع صبحگاهی وجود دارد؟
•    چگونه می توان علائم حالت تهوع صبحگاهی را کاهش داد؟
•    هیچ مکمل گیاهی وجود دارد که بتواند به من کمک کند؟
•    چگونه علائم شدید حالت تهوع صبحگاهی درمان می گردد؟
•    واژه نامه

حالت تهوع صبحگاهی چیست؟
حالت تهوع و استفراغ که در طی ابتدای بارداری رخ می دهد حالت تهوع صبحگاهی نامیده می شود. برخلاف نام آن، حالت تهوع صبحگاهی می تواند در هر ساعت از روز رخ دهد.

علت حالت تهوع صبحگاهی چیست؟
اگرچه هیچ یک از علت های حالت تهوع صبحگاهی کاملاً مشخص نیست ولی افزایش سطوح هورمون ها در دوره ی بارداری ممکن است نقش اصلی داشته باشد.

چه مدت باید انتظار داشت که حالت تهوع صبحگاهی طول بکشد؟
معمولاً علائم تهوع و استفراغ خفیف است و در اواسط بارداری برطرف می گردد.

اثرات حالت تهوع صبحگاهی بر بارداری چیست؟
اغلب علائم خفیف تهوع و استفراغ آسیبی به سلامت شما یا نوزاد نمی زند، حالت تهوع صبحگاهی به معنای بیمار بودن نوزاد شما نیست.



چه موقع حالت تهوع صبحگاهی جدی تلقی می شود؟
حالت تهوع صبحگاهی در صورتی شدید و جدی تلقی می شود که شما نتوانید هیچ غذا و مایعاتی بخورید و وزنتان کاهش یابد. این عارضه  Hyperemesis Gravidarum ” نام دارد.  

آیا درمانی برای حالت تهوع صبحگاهی وجود دارد؟
هیچ درمان قطعی برای حالت تهوع صبحگاهی وجود ندارد. برخی محققین پیشنهاد کرده اند که زنانی که مکمل های مولتی ویتامین را به طور منظم قبل از حاملگی مصرف می کنند، کمتر احتمال دارد که به موارد شدید حالت تهوع صبحگاهی مبتلا شوند.

هیچ درمان قطعی برای حالت تهوع صبحگاهی وجود ندارد.


چگونه می توان علائم حالت تهوع صبحگاهی را کاهش داد؟
اگر شما حالت تهوع صبحگاهی را تجربه کرده اید، چندین اقدام می تواند به بهبود شما کمک کند. شما احتمال دارد که نیاز به بیش از یکی از درمان های زیر دارید:
•    بیشتر استراحت کنید.
•    از بوهای آزاردهنده دوری کنید.
•    به جای سه وعده ی کامل در طول روز 5 یا 6 میان وعده داشته باشید.
•    قبل از رفتن به رختخواب کمی شیرینی میل کنید تا در صیح به تسکین معده کمک کند.
•    در طول روز خوراک های اندک و غنی از پروتئین بخورید (نظیر یک لیوان ماست یا شیر).
•    از خوردن غذاهای ادویه ای و پرچرب خودداری کنید.

هیچ مکمل گیاهی وجود دارد که بتواند به من کمک کند؟
زنجبیل ممکن است برای برخی زنان مفید باشد. در روز مصرف سه کپسول 250 میلیگرمی زنجبیل علاوه بر یک کپسول دیگر بلافاصله قبل از خواب ممکن است حالت تهوع را بهبود دهد. به یاد داشته باشید که با پزشک خود قبل از مصرف هرگونه دارو یا مکمل گیاهی مشورت کنید. شما همچنین می توانید آب جو بدون الکل (مائ الشعیر) زنجبیلی یا چای زنجبیلی ساخته شده با زنجبیل طبیعی را مصرف کنید.

چگونه علائم شدید حالت تهوع صبحگاهی درمان می گردد؟
پزشک شما ابتدا تشخیص می دهد که علت تهوع و استفراغ شما به علت حالت تهوع صبحگاهی است یا اینکه علت بالینی دیگری وجود دارد. اگر علت های دیگر دخیل باشند، برخی داروهای خاص شاید تجویز گردد. ویتامین B6 به تنهایی ممکن است در ابتدا پیشنهاد گردد. در صورت عدم کارایی ویتامین B6 به تنهایی ممکن است داروهای ضد تهوع و استفراغ نیز تجویز شود.اگر بدن شما آب زیادی از دست داده باشد، شما به یک بازیابی آب بدن خود از طریق سرم نیاز دارید.

واژه نامه
1-    Hyperemesis Gravidarum: تهوع و استفراغ شدید در دوره ی بارداری که می تواند منجر به از دست دادن وزن و مایعات بدن گردد.

پنج گروه غذایی کدام هستند؟
آیا روغن و چربی ها بخشی از رژیم غذایی سالم هستند؟ 
چرا ویتامین ها و مواد غذایی در رژیم غذایی اهمیت دارند؟
چطور می توان مقادیر اضافی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز در دوره ی بارداری را دریافت نمود؟
اسیدفولیک چیست و روزانه چه مقدار مورد نیاز است؟
چرا آهن در دوره ی بارداری اهمیت دارد و روزانه چه مقدار نیاز است؟
چرا کلسیم در دوره ی بارداری اهمیت دارد و روزانه چه مقدار نیاز است؟
چرا ویتامین D در دوره ی بارداری اهمیت دارد و روزانه چه مقدار نیاز است؟
من چقدر باید در دوره ی بارداری چاق شوم؟
آیا اضافه وزن و چاقی می تواند بر بارداری تأثیر داشته باشد؟
آیا خوردن چای می تواند بر بارداری تأثیر داشته باشد؟
مزایای استفاده از ماهی و صدف در رژیم غذایی در دوره بارداری چیست؟
چه نکاتی را باید در مورد مصرف ماهی در دوره ی بارداری باید دانست؟
چگونه مسمومیت غذایی بارداری را تحت تأثیر قرار می دهد؟
لیستریوزیس چیست و چگونه می تواند بارداری را متأثر کند؟


پنج گروه غذایی کدام هستند؟
غلات- نان، ماکارونی، جوی دو سر، حبوبات و ذرت همه از غلات هستند.
میوه ها- میوه ها می توانند تازه، کنسروی، یخ زده یا خشک شده باشند. آبمیوه های صددرصد طبیعی نیز از این گروه هستند.  
سبزیجات- سبزیجات می توانند خام یا پخته، منجمد، کنسرو یا به صورت عرقیجات صددرصد گیاهی باشند.
غذاهای پروتئینی- غذاهای پروتئینی شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ، غذاهای دریایی، نخود و لوبیا، تخم مرغ، محصولات سویای فرآوری شده، آجبل و انواع دانه ها باشند.
لبنیات- شیر و محصولات ساخته شده از شیر، نظیر پنیر، ماست، بستنی، گروه لبنیات را تشکیل می دهند.

آیا روغن و چربی ها بخشی از رژیم غذایی سالم هستند؟
اگرچه آن ها یک گروه غذایی نیستند، ولی روغن ها و چربی ها موادغذایی مهمی را برای شما فراهم می سازند. در دوره ی بارداری، چربی های غذایی انرژی تولید می کنند و به ساخت اندام های جنین و جفت کمک می-کنند. اغلب چربی ها و روغن های غذایی باید دارای منشأ گیاهی باشند و چری های جامد، همانند چربی های دارای منشأ حیوانی باید محدود شوند.
چرا ویتامین ها و مواد غذایی در رژیم غذایی اهمیت دارند؟
ویتامین ها و مواد معدنی نقش مهمی را در عملکرد بدن ایفا می کنند. در دوره ی بارداری، شما نسبت به زنان غیرباردار نیاز بیشتری به اسید فولیک و آهن دارید.
چطور می توان مقادیر اضافی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز در دوره ی بارداری را دریافت نمود؟
مصرف یک مکمل ویتامین می تواند تضمین کند که شما این مقادیر اضافی را دریافت می کنید. یک رژیم غذایی مناسب نیز باید تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را در دوره ی بارداری تأمین نماید.
اسیدفولیک چیست و روزانه چه مقدار مورد نیاز است؟
اسید فولیک که همچنین تحت عنوان فولات نیز شناخته می شود، یکی از ویتامین های گروه B است که برای زنان باردار اهمیت دارد. قبل از بارداری و در دوره ی بارداری شما روزانه به 400 میکروگرم اسید فولیک نیاز دارید تا از یک نقص شدید مادرزادی در مغز و طناب عصبی نوزاد، به نام نقص لوله ی عصبی، جلوگیری کنید. دستورالعمل های رژیمی جدید پیشنهاد می کنند که زنان باردار روزانه حداقل 600 میکروگرم اسید فولیک از غذاهای مختلف دریافت کنند. البته دشوار است تا این مقدار از اسید فولیک را فقط از غذاها دریافت کنیم. به همین علت، تمام زنان باردار و تمام زنانی که قصد حاملگی دارند، باید روزانه مکمل های ویتامین اسید فولیک مصرف کنند.
چرا آهن در دوره ی بارداری اهمیت دارد و روزانه چه مقدار نیاز است؟
آهن توسط بدن برای تولید هموگلوبین در سلول های قرمز استفاده می شود که اکسیژن را به اندام ها و بافت-های مختلف حمل می کند. در دوره ی بارداری، نیاز به آهن اضافی، تقریباً دو برابر مقدار مورد نیاز برای یک زن غیر حامله، دارید. این آهن اضافی به بدن شما کمک می کند تا اکسیژن لازم برای جنین را تأمین نماید. دوز روزانه ی پیشنهادی آهن در دوره ی بارداری 27 میلی گرم است که در اغلب مکمل های ویتامین قبل تولد یافت می گردد. شما همچنین می توانید غذاهای غنی از آهن نظیر گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، لوبیا و نخود خشک شده، حبوبات غنی از آهن، و شربت آلو مصرف کنید. همچنین جذب آهن زمانی بهتر صورت می گیرد که همراه غذاهای غنی از آهن، غذاهای غنی از ویتامین C، نظیر مرکبات و گوجه فرنگی مصرف کنید.  
چرا کلسیم در دوره ی بارداری اهمیت دارد و روزانه چه مقدار نیاز است؟
کلسیم برای تولید استخوان ها و دندان در بدن استفاده می شود. تمام زنان، ازجمله زنان باردار، 19 سال و یا بزرگتر باید روزانه 1000 mg کلسیم مصرف کنند، و آن هایی که بین 18-14 سال سن دارند، به 1300 mg کلسیم روزانه نیاز دارند. شیر و دیگر محصولات لبنی، نظیر پینر و ماست، بهترین منبع کلسیم هستند. اگر شما با هضم شیر و محصولات لبنی مشکل دارید، باید کلسیم را از راه های دیگر، نظیر بروکلی، سبزیجات برگ دار و تیره، ماهی ساردین یا مکمل های کلسیم تأمین نمایید.
چرا ویتامین D در دوره ی بارداری اهمیت دارد و روزانه چه مقدار نیاز است؟
ویتامین D همراه با کلسیم برای رشد و نمو استخوان ها و دندان نوزاد لازم است. همچین در سلامت پوست و بینایی نقش دارد. تمام زنان، ازجمله زنان باردار، به 600 واحد بین المللی ویتامین D در روز نیاز دارند. منابع غنی و مناسب، شیر غنی شده با ویتامین D و روغن برخی ماهی ها نظیر سالمون است. قرارگیری در معرض نور خورشید نیز مواد شیمیایی پوست را به ویتامین D تبدیل می کند.
چقدر باید من در دوره ی بارداری چاق شوم؟
مقدار وزنی که پیشنهاد می گردد، براساس میزان سلامتی شما و شاخص وزن بدن، قبل از بارداری است. اگر شما دارای وزن طبیعی قبل از بارداری هستید، شما لازم است تا بین 11 تا 16 کیلوگرم در دوران بارداری زیاد شود. اگر شما قبل از بارداری لاغر باشید، لازم است تا وزن بیشتری کسب کنید و اگر قبل از بارداری اضافه وزن دارید، به افزایش وزن کمتری نیاز دارید.
آیا اضافه وزن و چاقی می تواند بر بارداری تأثیر داشته باشد؟
زنان چاق در معرض افزایش خطر چند مشکل در هنگام بارداری هستند. این مشکلات شامل دیابت بارداری، فشار خون بالا، پره اکلامپسی، زایمان زودرس، و نیاز به سزارین است. نوزاد مادران چاق نیز در معرض خطر بالاتری از برخی مشکلات نظیر نواقض مادرزادی، ماکروزمی با آسیب احتمال در هنگام تولد، و چاقی نوزادی هستند.
آیا خوردن قهوه می تواند بر بارداری تأثیر داشته باشد؟
اگرچه مطالعات فراوانی بر روی ارتباط کافئین و افزایش خطر سقط انجام گرفته است، نتایج قطعی نیستند. اکثر کارشناسان عقیده دارند که مصرف کمتر از 200 میلیگرم کافئین در روز (یک فنجان 350 میلی لیتری قهوه) در دوره ی بارداری بی خطر است.
مزایای استفاده از غذا در رژیم غذایی در دوره ی بارداری چیست؟
اسیدهای چرب امگا-3 نوعی چربی است که به طور طبیعی در بسیاری از ماهی ها یافت می شود. این اسیدهای چرب به نظر می رسد که فاکتورهای مهمی در نمو مغز نوزاد هم قبل و هم بعد تولد است. برای دریافت بیشترین مزایای اسیدهای چرب امگا-3، مادران باید در هنگام شیردهی و بارداری  حداقل 2 بار در هفته ماهی یا صدف مصرف کنند.  
چه نکاتی را باید در مورد مصرف ماهی در دوره ی بارداری باید دانست؟
برخی از انواع ماهی دارای سطوح بالاتری از یک فلز به نام جیوه هستند. جیوه با برخی نواقض مادرزادی ارتباط دارد. برای محدود کردن قرارگیری در معرض جیوه در زیر یک دستورالعمل ساده آمده است. غذاهای دریایی نظیر گربه ماهی، سالمون، میگو مصرف کنید و از مصرف اره ماهی، کوسه و شاه ماهی خودداری کنید. مصرف ماهی تن سفید را به 170 گرم در هفته محدود کنید. همچنین باید توصیه ها برای ماهیگیری در آب-های محلی را مورد توجه قرار دهید.    
چگونه مسمومیت غذایی بارداری را تحت تأثیر قرار می دهد؟
مسمومیت غذایی در دوران بارداری می تواند هم برای مادر و هم نوزاد مسائلی را ایجاد کند. استفراغ و اسهال می تواند باعث از دست دادن بیش از حد آب و اختلال در تعادل شیمیایی بدن مادر گردد. برای جلوگیری از مسمومی غذایی از این دستورالعمل های عمومی استفاده نمایید:
•    مواد غذایی را بشویید. تمام محصولات خام را قبل از خوردن، پوست کندن و پختن بشورید.
•    آشپزخانه را تمیز نگه دارید. دست ها، چاقوها، و صفحات برش را پس از کار و آماده سازی غذاهای نپخته بشویید.
•    از خوردن گوشت، تخم مرغ و غذاهای دریایی خام خودداری کنید. سوشی با ماهی خام را نخورید (سوشی پخته بی خطر است). مواد غذایی مانند گوشت گاو و مرغ باید در یک دمای داخلی مناسب پخته شوند.
لیستریوزیس چیست و چگونه می تواند بارداری را متأثر کند؟
لیستروزیس یک نوع بیماری ناشی از آلودگی غذاست که توسط باکتری ایجاد می گردد. زنان باردار نسبت به جمعیت عادی 13 برابر بیشتر محتمل است که به این بیماری مبتلا گردند. لیستروزیس می تواند باعث علائم خفیف شبه سرماخوردگی نظیر تب، درد عضله و اسهال گردد، ولی همچنین ممکن است که هیچ علامتی نداشته باشد. لیستروزیس می تواند باعث سقط جنین، مرده زایی و تولد نارس گردد. آنتی بیوتیک ها می توانند برای درمان عفونت و حفظ جنین به کار روند. برای جلوگیری از لیستروزیس از خوردن غذاهای زیر اجتناب کنید.  
•    شیر غیر پاستوریزه و غذاهای ساخته شده از آن
•    هات داگ، گوشت ناهاری و سرد تا زمانی که گرم یا قبل خوردن بخارپز نشده اند.
•    گوشت و مغز یخ زده
•    غذاهای دریایی دودی یخچالی
•    گوشت، تخم مرغ و غذاهای دریایی خام

نقص مادرزادی چیست؟
• علت های نواقص مادرزادی چیست؟
• قبل و یا در دوره ی بارداری چه اقداماتی قابل انجام است تا خطر تولد نوزادی با نواقص خاص مادرزادی کاهش یابد؟
• چرا من باید با پزشک خود قبل از بارداری ملاقات کنم؟
• چه عواملی خطر داشتن نوزادی با نقص مادرزادی را افزایش می دهد؟
• چرا مصرف مولتی ویتامین قبل و در حین بارداری اهمیت دارد؟
• چه اطلاعاتی لازم است تا من درباره ی مصرف داروها در دوره ی بارداری بدانم؟
• چگونه چاقی بر بارداری من مؤثر است؟
• چرا گفتگو با پزشک در رابطه با عوارض مصرف یک داروی خاص قبل از باردار شد اهمیت دارد؟
• چرا مهم است که مادر در دوره ی بارداری الکل مصرف نکند؟
• چطور می تواند مواد مخدر بارداری من را تحت تأثیر قرار دهد؟
• چه عفونت هایی باید نگران کننده باشند و چطور می توان خطر ابتلا به آن ها را در دوره ی بارداری کاهش داد؟
• چه احتیاطاتی قابل اتخاذ است تا بتوان عوامل خطرزای نقص مادرزادی را کاهش داد؟

نقص مادرزادی چیست؟
یک نقص مادرزادی عارضه ای است که در هنگام تولد وجود دارد و ظاهر یا عملکرد بدن نوزاد و یا هر دو را تحت تأثیر قرار می دهد. برخی از نواقص مادرزادی نظیر پای کوتاه و کج یا انگشت های اضافی دست و پا می توانند بلافاصله پس از تولد نوزاد رؤیت شوند. تست های اختصاصی ممکن است برای کشف نواقص دیگری نظیر نواقص قلبی یا ناشنوایی نیاز باشد. برخی از نواقص مادری تا سال ها بعد بروز نمی کنند.
علت های نواقص مادرزادی چیست؟
برخی نواقص مادرزادی توسط ژن هایی رخ می دهند که از والدین به نوزاد قابل انتقال هستند. نواقص دیگر ناشی از اختلالات کروموزمی هستند. تعداد کمی از نواقص مادرزادی به علت قرارگیری در معرض برخی داروهای خاص، مواد شیمیایی و عفونت ها در دوره ی بارداری ایجاد می شوند. علت بسیاری از نقص های مادرزادی دیگر ناشناخته است.

قبل و یا در دوره ی بارداری چه اقداماتی قابل انجام است تا خطر تولد نوزادی با نواقص خاص مادرزادی کاهش یابد؟
اغلب نواقص مادرزادی قابل جلوگیری نیستند، چون علت آن ها ناشناخته است، ولی خطر تعدادی از آن ها، ممکن است با در نظر گرفتن مراحل زیر کاهش یابد:
• قبل از باردار شدن با پزشک خود ملاقات کنید.
• عوامل خطر را شناسایی کنید.
• قبل و در دوره ی بارداری مولتی ویتامین مصرف کنید.
• وزن خود را در محدوده سالم حفظ کنید.
• از داروها عاقلانه استفاده کنید.
• عوارض دارویی را قبل از بارداری در نظر بگیرید.
• از الکل و داروهای غیرمجاز استفاده نکنید.
• از عفونت جلوگیری کنید.
• از عوامل مضر شناخته شده جلوگیری نمایید.
چرا من باید با پزشک سلامت خود قبل از بارداری ملاقات کنم؟
تعیین جدول زمانی برای ملاقات با پزشک قبل از بارداری، فکر خوبی است. در این جلسات توصیه هایی در مورد رژیم غذایی و ورزش از پزشک خود دریافت می کنید و شما می توانید درباره ی هر عامل افزایش دهنده ی خطر نقص مادرزادی بحث نمایید. اگر شما یک عارضه ی پزشکی داشته باشید، شما همچنین می توانید در مورد هرگونه درمان موردنیاز در قبل و در دوره ی بارداری صحبت کنید.
چه عواملی خطر داشتن نوزادی با نقص مادرزادی را افزایش می دهد؟
با شرایط زیر شما ممکن است در معرض افزایش خطر تولد نوزادی با نقص مادرزادی قرار گیرید:
• سن شما بالا باشد.
• سابقه ی فردی یا خانوادگی نواقص مادرزادی داشته باشید.
• یک فرزند با نقص مادرزادی داشته باشید.
• از داروهای خاصی در زمان های نزدیک بارداری استفاده کرده باشید.
• دارای یک عارضه ی پزشکی نظیر دیابت یا چاقی باشید.
• از مواد و یا داروهای مخدر یا الکل در دوره ی بارداری استفاده کرده باشید.
اگر هریک از این فاکتورهای خطرزا را داشته باشید، پزشک شما ممکن است تست های تخصصی و یا مراحل دیگری را پیشنهاد کند تا به کاهش خطر کمک کند. برای مثال، اگر شما دارای سابقه ی فردی و یا فامیلی از یک نقص ژنتیکی داشته باشید، آزمایشات و مشاوره ژنتیک ممکن است به شما پیشنهاد گردد.
چرا مصرف مولتی ویتامین قبل و در حین بارداری اهمیت دارد؟
مکمل های ویتامین پیش از تولد دارای مقادیر پیشنهادی از ویتامین ها و موادی، نظیر ویتامین A، C و D، اسید فولیک و آهن است که شما در دوره ی بارداری نیاز خواهید داشت. مصرف روزانه ی 400 میکرو گرم اسید فولیک حداقل یک ماه قبل از بارداری و در دوره ی بارداری به جلوگیری از اختلالات مهم مادرزادی در مغز و نخاع نوزاد نظیر نواقص لوله ی عصبی جلوگیری می کند. اغلب ترکیبات مکمل مولتی ویتامین زنان در قبل از تولد دارای 800-600 میکروگرم اسید فولیک است.
چه اطلاعاتی لازم است تا من درباره ی مصرف داروها در دوره ی بارداری بدانم؟
تعداد کمی از داروها با نقص های مادرزادی ارتباط دارند. شما باید به هر کسی که دارو را برای شما تجویز می کند، در مورد بارداری یا احتمال آن اطلاع دهید که شامل پزشکانی هستند که شما را برای مسائل غیربارداری ویزیت می کنند، روانپزشک، و دندانپزشک هستند. همچنین، با پزشک خود در ارتباط با مصرف هرگونه داروی بدون نسخه، نظیر مسکن های درد، ضد یبوست، داروهای حساسیت و سرماخوردگی، ویتامین ها، داروهای گیاهی و داروهای پوستی مشورت کنید. یک منبع خوب در مورد اطلاعات ایمنی یا خطر داروهای خاص و عوامل دیگر در دوره ی بارداری، وبسایت سازمان اطلاعات تراتولوژی به آدرس www.otispregnancy.org است.
چگونه چاقی بر بارداری من مؤثر است؟
زنان چاق (زنانی که دارای شاخص جرم بدنی (BMI) 30 یا بالاتر هستند) نسبت به زنان دارای وزن طبیعی در زمان بارداری در معرض خطر بیشتری برای تولد نوزادانی با نواقص مادرزادی هستند. رایج ترین نواقص مادرزادی مرتبط با چاقی، نواقص لوله ی عصبی، اختلالات قلبی و کام شکاف دار هستند. اگر شما قصد بارداری دارید، بهترین راه برای جلوگیری از این مسائل ناشی از چاقی، رسیدن به وزن طبیعی قبل از باردار شدن است.
چرا گفتگو با پزشک در رابطه با عوارض مصرف یک داروی خاص قبل از باردار شدن اهمیت دارد؟
برخی عارضه های بالینی، نظیر دیابت، فشار خون بالا، و اختلالات صرع ممکن است خطر تولد نوزادی با برخی نواقص مادرزادی را افزایش دهد. اگر شما دارای یک عارضه ی بالینی هستید، با پزشک خود در ارتباط با هرگونه تغییر مورد نیاز در رژیم غذایی، دارو یا دیگر موضوعاتی صحبت کنید که بیماری را قبل از بارداری شما قابل کنترل می کند.
چرا مهم است که مادر در دوره ی بارداری الکل مصرف نکند؟
مصرف الکل در دوره ی بارداری یک علت مهم در ایجاد نواقص مادرزادی است. “طیف اختلالات جنینی وابسته به الکل” عبارتی است که به منظور توصیف اثرات متفاوتی استفاده می شود که نوشیدن بر جنین در زنان باردار دارد. این اثرات ممکن است شامل ناتوانی های فیزیکی، رفتاری و یادگیری باشد که گاهی تا آخر عمر ادامه می یابد. یکی از شدیدترین اثرات مصرف الکل در دوران بارداری سندرورم جنین الکلی است. نواقص مادرزادی ناشی از الکل با ترک الکل صددرصد قابل پیشگیری هستند.
چطور می تواند یک داروی مخدر بارداری من را تحت تأثیر قرار دهد؟
استفاده از مواد مخدر (نظیر هروئین، کوکائین، متامفتامین، و ماری جوآنا) و تجویز داروهای مورد استفاده با اهداف غیردارویی (نظیر اکسی کدون) می تواند به نوزاد آسیب بزند. برخی از این داروها منجر به مشکلات رشد در کودک می گردد. برخی دیگر ممکن است باعث مشکلات یادگیری، رفتاری و احساسی بلند مدت شود. بسیاری از داروها خطر تولد زودرس و برخی مشکلات شدید دیگر را افزایش می دهند. شما باید در دوره ی بارداری، از مصرف تمام این داروها خودداری کنید.
چه عفونت هایی باید نگران کننده باشند و چطور می توان خطر ابتلا به آن ها را در دوره ی بارداری کاهش داد؟
برخی عفونت ها می توانند خطر نواقص و مشکلات دیگر مادرزادی را در دوره ی بارداری برای شما و نوزاد در حال رشد افزایش دهند:
• سرخجه (سرخک آلمانی) یک عفونت ویروسی است که معمولاً باعث دانه های ملایم و اندکی تب می شود. ابتلا به سرخچه در دوره ی بارداری می تواند باعث سقط جنین، ناشنوایی، عقب افتادگی ذهنی، نواقص قلبی و نابینایی در نوزاد گردد. برعلیه سرخچه واکسن وجود دارد، ولی برای زنان باردار توصیه نمی گردد. اگر شما تا بحال به بیماری مبتلا نشده اید یا واکسن تزریق نکرده اید، باید برعلیه سرخچه واکسینه شوید و حداقل یک ماه برای باردار شدن صبر کنید.
• توکسوپلاسموز بیماری است که توسط یک انگل ساکن در خاک ایجاد می گردد. شما ممکن است با خوردن گوشت خام و غیرپخته یا سبزیجات شسته نشده یا تماس با فضولات حیوانی، بخصوص گربه ها آلوده گردید. اگر شما برای اولین بار در دوره ی بارداری مبتلا گردید، ممکن بیماری به نوزاد منتقل گردد. توکسوپلاسموز می تواند باعث نواقص مادرزادی، نظیر ناشنوایی، مشکلات بینایی و ناتوانی ذهنی شود. اطمینان حاصل کنید که گوشت کامل پخته شده مصرف گردد و هنگام باغبانی یا شستشوی سبزیجات از دستکش استفاده می-کنید. برای نگهداری گربه از جعبه استفاده نمایید که کس دیگری آنرا تمیز می کند. اگر شما خودتان مجبورید جعبه را تمیز کنید، از دستکش استفاده نموده و دستتان را بعداً به خوبی بشویید.
• بیماری های مقاربتی (STIs) می تواند باعث نواقص مادرزادی شدیدی گردند. درمان یک بیماری مقاربتی- ترجیحاً قبل از حاملگی- ممکن است از آسیب به جنین ممانعت نموده یا خطر آنرا کاهش دهد.
• سیتومگالوویروس یک عفونت ویروسی رایج است. اغلب عفونت های سیتومگالوویروس باعث هیچ مشکل مهمی نمی-گردند. اگر شما در هنگام بارداری برای اولین بار آلوده شدید، CMV می تواند جنین را آلوده کند. در برخی موارد، عفونت می تواند باعث ناتوانی ذهنی، ناشنوایی و مشکلات بینایی گردد. CMV می تواند از طریق تماس با ادرار کودکان آلوده یا دیگر مایعات بدن آن ها منتقل گردد. زنان بارداری که با کودکان کار می-کنند، نظیر کارمندان مراقبت سلامت کودکان، باید برای جلوگیری از عفونت، از دستکش هنگام تعویض پوشک نوزاد استفاده کنند. شستشوی مداوم دستان نیز توصیه می گردد.
چه اقدامات احتیاطی می تواند قرارگیری در معرض عوامل خطرزای نقص مادرزادی را کاهش داد؟
اقدامات احتیاطی زیر برای تمام زنان باردار توصیه می گردد:
• قرارگیری خود در معرض جیوه را با خودداری از خوردن کوسه، اره ماهی، شاه ماهی خال دار یا ماهی قرمز، خوردن ماهی تن سفید را به 170 گرم در هفته کاهش دهید. ماهی از غذاهای مفید با مواد غذایی ضروری برای زنان باردار و نوزاد در حال رشد است. اطمینان یابید که حداقل دو وعده در در هفته از ماهی سالم استفاده نمایید.
• از قرارگیری در معرض سرب جلوگیری نمایید. سرب می تواند در رنگ های قدیمی، مواد ساختمانی و بعضی جواهرات و ظروف وجود داشته باشد.
• از خوردن مقادیر بالای ویتامین A خودداری کنید. سطوح بالای این ویتامین با نقص های شدید مادرزادی همراه است. داروهای مولتی ویتامین نباید دارای بیش از 5000 واحد بین المللی ویتامین A باشند.


• دوره ی بارداری چقدر طول می کشد؟
• زمان وضع حمل چیست؟
• چه وقایعی طی سه ماهه ی اول بارداری رخ می دهد؟
• چه وقایعی طی سه ماهه ی دوم بارداری رخ می دهد؟
• چه وقایعی طی سه ماهه ی سوم بارداری رخ می دهد؟
• آیا رابطه ی جنسی در دوره ی باردارای صحیح است؟
• اگر سیگار بکشم، چه می شود؟
• آیا باید من در معاینه ی مراقبت قبل از تولد همسرم شرکت کنم؟
• چه آزمایشاتی در اولین جلسه ی معاینه ی قبل از تولد همسر من انجام خواهد شد؟
• چه موقع یک تست سونوگرافی انجام خواهد شد؟
• جلسات معاینه ی قبل از تولد شامل چه تست های دیگری خواهد بود؟
• چگونه من می توانم به آماده سازی برای تولد کمک کنم؟
• در طول زایمان چه چیز انتظار می رود؟
• چطور من می توانم به همسرم درطی زایمان کمک کنم؟
• همسر من پس از وضع حمل چه چیزهایی را تجربه می کند؟
• افسردگی پس از زایمان چیست؟
• علائم افسردگی پس از زایمان چیست؟
• در دوران شیردهی چگونه می توانم با نوزاد ارتباط برقرارکنم؟
• چه موقع پس از تولد می توانم با همسر خود مقاربت کنم؟

دوره ی بارداری چقدر طول می کشد؟
بارداری 40 هفته طول می کشد که معادل 9 ماه است. این 9 ماه به سه بخش 3 ماهه تقسیم می گردد که دوره ی سه ماهه نام دارد.
زمان وضع حمل چیست؟
زمان وضع حمل که توسط پزشک همسرتان تعیین می شود تنها یک ارزیابی از زمانی است که نوزاد شما متولد خواهد شد. به منظور تخمین زمان وضع حمل تنها این فرمول ساده را رعایت نمایید: تاریخ اولین روز از آخرین دوره قاعدگی همسرتان را در نظر بگیرید و سه ماه به آن اضافه کنید. سپس هفت روز اضافه کنید تا زمان زایمان به دست آید.
چه وقایعی طی سه ماهه ی اول بارداری رخ می دهد؟
در اولین سه ماه دوره ی بارداری، اغلب زنان نیاز به استراحت بیشتری دارند، زنان در اوایل بارداری همچنین ممکن است علائمی از تهوع و استفراغ داشته باشند. اگرچه معمولاً تحت عنوان ” تهوع صبحگاهی” شناخته می شود، ولی این علائم می تواند در هر زمان از روز یا شب رخ دهد.
چه وقایعی طی سه ماهه ی دوم بارداری رخ می دهد؟
برای اغلب زنان، دومین سه ماه دوره ی بارداری (هفته های 28-14) زمانی است که آن ها احساس بهتری دارند. چون بدن آن ها با بارداری تطابق یافته است، مادر از نظر فیزیکی معمولاً احساس بهتری را داراست. در این زمان سطح انرژی او بهبود می یابد و بیماری صبحگاهی معمولاً برطرف شده است.
چه وقایعی طی سه ماهه ی سوم بارداری رخ می دهد؟
در سومین سه ماه دوره ی بارداری (هفته های 40-28)، همسر شما ممکن است برخی ناراحتی ها را به علت بزرگ تر شدن جنین و آماده شدن بدن او برای زایمان احساس کند. او ممکن است با خوابیدن، راه رفتن سریع و انجام وظایف عادی دچار مشکل گردد.
آیا رابطه ی جنسی در دوره ی باردارای صحیح است؟
تا زمانی که پزشک همسر شما خلاف این را نگفته باشد، شما و همسرتان می توانید در هر موقع از این 9 ماه رابطه جنسی برقرار کنید.
اگر سیگار بکشم، چه می شود؟
سیگار نکشیدن اطراف همسرتان مهم است، زیرا مواد شیمیایی موجود در دود سیگار می تواند به نوزاد هم قبل و هم بعد از تولد آسیب بزند. نوزادان در معرض دود سیگار دارای افزایش خطر گسترش آسم و سندروم مرگ ناگهانی نوزاد هستند.
آیا باید من در معاینه ی مراقبت قبل از تولد همسرم شرکت کنم؟
این ممکن است مفید باشد که شما در برخی معاینات همسر خود حضور داشته باشید. در یکی از اولین معاینات، شما و همسرتان درباره ی سابقه سلامت خود و خانوادتان صحبت خواهید کرد. اگر شما یک سابقه خانوادگی قوی از یک بیماری خاص دارید، شما ممکن است دارای یک ژن دخیل در این بیماری باشید که به فرزندتان قابل انتقال است. اگر شما قادر به حضور در معاینات نیستید، اطمینان حاصل کنید که همسرتان از سابقه خانوادگی شما آگاه است.
چه آزمایشاتی در اولین جلسه ی معاینه ی قبل از تولد همسر من انجام خواهد شد؟
همسر شما ممکن است که این آزمایشات را در اولین معاینه ی خود داشته باشد:
• ارزیابی کامل فیزیکی با آزمایش ادرار و خون
• ارزیابی لگن
• اندازه گیری قد، وزن و فشار خون
تمام زنان باردار برای ویروس نقض ایمنی انسان (HIV) و سیفلیس آزمایش می شوند. بسیاری از زنان همچنین آزمایشات روتینی را برای دیگر بیماری های مقاربتی انجام می دهند.
چه موقع یک تست سونوگرافی انجام خواهد شد؟
اغلب زنان یک تست سونوگرافی را در هفته های 20-18 از بارداری انجام می دهند. این تست یک تخمین از سن واقعی جنین و وضعیت رشد و نمو جنین فراهم می سازد. همچنین ممکن است با این تست جنسیت نوزاد را تعیین نمود.
جلسات معاینه ی قبل از تولد شامل چه تست های دیگری خواهد بود؟
معاینات پس از تولد بعدی شامل تست ها و آزمون های زیر است:
• ارزیابی سرعت ضربان قلب نوزاد
• بررسی فشار خون همسرتان
• آزمایش ادرار برای علائم دیابت حاملگی
• اندازه گیری وزن
• اندازه گیری قد جنین به منظور تعیین رشد نوزاد
• بررسی حالت قرارگیری جنین
• تست های غربالگری برای نواقض جنینی
• آزمایش خون برای غربالگری دیابت بارداری
• تست غربالگری برای استریپتوکوکوس B
چگونه من می توانم به آماده سازی برای تولد کمک کنم؟
شما با اجرای مراحل زیر می توانید به آماده سازی همسرتان برای وضع حمل کمک کنید:
• در کلاس های زایمان ثبت نام کنید.
• از بیمارستان بازدید کنید.
• در اتومبیل صندلی نوزاد قرار دهید.
در طول وضع حمل چه چیز انتظار می رود؟
وضع حمل در سه مرحله رخ می دهد و ممکن است بین 10 ساعت تا 20 ساعت طول بکشد. اگر وضعیت اورژانسی در حین وضع حمل رخ دهد، ممکن است از شما خواسته شود تا اتاق را ترک کنید. اگرچه دراین زمان احتمالاً جای هیچ سؤالی وجود ندارد و شاید بعداً یک نفر علت را توضیح دهد.
چطور من می توانم به همسرم درطی زایمان کمک کنم؟
اگرچه همسر شما کسی است که وضع حمل می کند، ولی شما می توانید کمک زیادی در حین زایمان و در اتاق زایمان انجام دهید:
• به پرت کردن حواس همسرتان در اولین مرحله از زایمان کمک کنید.
• کمی با همسرتان قدم بزنید مگر اینکه با او توصیه شده باشد که در تخت بماند.
• زمان انقباض های او را در نظر داشته باشید.
• پیشنهاد می شود که درحین انقباض زایمان پشت و شانه های همسرتان را مالش دهید.
• با استفاده از روش هایی که در کلاس زایمان آموخته اید، به آرام کردن همسرتان کمک کنید.
• در مرحله ی فشار زایمان، همسرتان را تشویق کنید.
همسر من پس از وضع حمل چه چیزهایی را تجربه می کند؟
دوره ی پس از تولد 6 هفته طول می کشد و اغلب زنان در این دوره احساس خستگی و درد دارند که به مدت چند روز تا چند هفته پس از تولد ادامه دارد. زنانی که سزارین شده اند، زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند. همچنین یک نوزاد در منزل ممکن است استرس زا باشد. شما، همسرتان و فرزندان دیگر نیاز به تنظیم یک زندگی جدید دارید.
افسردگی پس از زایمان چیست؟
بسیار شایع است که مادران جدید پس از زایمان احساس ناراحتی، افسردگی و نگرانی داشته باشند. بسیاری از این مادران احساس ملایمی از افسردگی به نام افسردگی پس از زایمان دارند. هنگامی که این احساس شدیدتر گردد یا بیش از یک هفته یا دو هفته طول بکشد، ممکن است علامتی از یک عارضه ی شدیدتر به نام بحران پس از تولد باشد. افسردگی پس از تولد همچنین چند هفته پس از تولد نیز قابل رخ دادن است. زنان دارای سابقه ی افسردگی در معرض خطر بالاتری از این عارضه هستند.
علائم افسردگی پس از زایمان چیست؟
زنی که به تازگی مادر شده است، اگر هریک از علائم و نشانه های زیر را داشته باشد، ممکن است که در حال ابتلا- یا دارای- بحران روحی پس از زایمان باشد:
• افسردگی بعد از یک هفته شروع به محو شدن نکرده و یا مادر احساس بدتری می کند.
• مادر احساس غم، شک، گناه یا درماندگی می کند و به نظر می رسد که هرهفته افزایش یافته و به طریقی از فعالیت عادی جلوگیری می کند.
• مادر قادر به مراقبت از خود یا نوزادش نیست.
• مادر با انجام کارهای خانه داری یا شغلی دچار مشکل می شود.
• اشتهای او تغییر می کند.
• کارهای موردعلاقه ی خود را دیگر انجام نمی دهد.
• نگرانی درباره ی نوزاد بیش از اندازه است یا مادر علاقه ی خود را به نوزاد از دست می دهد.
• حملات هراس و وحشتزدگی رخ می دهد. مادر ممکن است از اینکه تنها با نوزاد بماند، احساس هراس کند.
• مادر از آسیب به فرزندش هراس دارد.
• افکار خودکشی یا آسیب به خود در مادر ایجاد می گردد.
در دوران شیردهی چگونه می توانم با نوزاد ارتباط برقرارکنم؟
برخی از پدران احساس می کنند که در هنگام شیردهی نوزاد باید خارج شوند. ولی اگر همسر شما قصد شیر دادن به نوزاد را دارد، راه هایی وجود دارد تا شما هم کمی در این عمل شریک باشید:
• کودک را برای خوردن شیر پیش مادر ببرید.
• سپس کودک را معاوضه کنید تا آروغ بزند.
• کودک را در آغوش گرفته تا خواب رود.
• اگر مادر شیر خود را در شیشه کرده باشد، به غذا خوردن نوزاد کمک کنید.
چه موقع پس از تولد می توانم با همسر خود مقاربت کنم؟
هیچ الزامی از یک “دوره ی انتظار” بعد تولد برای مقاربت زن وجود ندارد. هرچند برخی پزشکان 6-4 هفته را پیشنهاد می کنند. احتمال رخداد مشکل، نظیر خونریزی یا عفونت، تقریباً دو ماه پس از تولد کم است.

گونه ممکن است که عضلات پشت در دوره ی بارداری کشیده شوند؟
• چگونه ضعف عضلات شکمی می تواند در دوره ی بارداری کمر را متأثر نماید؟
• چگونه هورمون های بارداری در کمر درد نقش دارند؟
• چه اقداماتی می توان انجام داد تا از کمر درد جلوگیری کرد؟
• چگونه می توان کمر درد را کاهش داد؟
• چه موقع من باید با پزشک یا مامای خود در مورد کمر درد تماس بگیرم؟

چه عواملی باعث کمر درد در دوره ی بارداری می گردد؟
تغییرات زیر در دوره ی بارداری می تواند منجر به کمر درد گردد:
• کشیده شدن عضلات پشت
• ضعف عضلات شکمی
• هورمون های بارداری
چگونه ممکن است که عضلات پشت در دوره ی بارداری کشیده شوند؟
علت اصلی کمر درد در دوره ی بارداری کشیده شدن عضلات پشت است. همانطور که از زمان بارداری می گذرد، جنین شما سنگین تر می گردد. به علت اینکه این افزایش وزن در جلوی شکم شما فشار وارد می کند، شما به طور طبیعی به جلو خم می گردید و برای اینکه تعادل خود را حفظ نمایید، وضعیت بدن شما تغییر می کند. شما ممکن است که به عقب متمایل شوید که این خود عملکرد عضلات پشت را دشوارتر می کند. کشش بیشتر ممکن است منجر به درد، سختی و خشکی کمر گردد.
چگونه ضعف عضلات شکمی می تواند در دوره ی بارداری کمر را متأثر نماید؟
عضلات شکمی از ستون مهره ها پشتیبانی می کند و نقش مهمی را در سلامت کمر ایفا می نماید. در طی بارداری، این عضلات کشیده شده و ممکن است تضعیف گردند. این تغییرات همچنین می توانند خطر آسیب به کمر را در طی فعالیت و ورزش افزایش دهند.
چگونه هورمون های بارداری در کمر درد نقش دارند؟
برای آماده سازی عبور نوزاد از کانال زایمان، هورمون باعث شل شدن رباط های مفاصل لگن می گردد. این شل شدن به مفاصل امکان می دهد تا منعطف تر گردند، ولی همچنین می تواند در صورت تحرک بیشتر مفاصل منجر به کمر درد گردد.
چه اقداماتی قابل انجام است تا از کمر درد در دوره ی بارداری جلوگیری کرد؟
به منظور کمک به جلوگیری از کمر درد، باید مراقب نحوه ی ایستادن، نشستن و حرکت خود باشید.
در اینجا برخی نکاتی هستند که ممکن است مفید باشند:
• کفش های مناسب کف پا بپوشید. کفش های صاف معمولاً به علت حفاظت کم از کف پا مناسب نیستند. کفش های پاشنه بلند ممکن است که شما را به سمت جلو متمایل کنند و بیشتر ممکن است باعث سقوط شما گردند.
• دقت کنید بر روی یک تشک سفت بخوابید. تشک های سفت ممکن است از کمر شما در طی دوره بارداری بیشتر حفاظت کنند.
• هرگز برای برداشتن اشیا از کمر خم نشوید، زانوی خود را خم کنید و کمر خود را صاف نگهدارید.
• بر روی صندلی های با پشتی مناسب بنشینید یا از یک بالشتک در پشت بخش پایینی کمر خود استفاده نمایید. دستگاه های اختصاصی به نام تکیه گاه های کمری در فروشگاه های وسایل پزشکی و اداری در دسترس هستند. سعی کنید تا برطرفین خود با یک یا دو بالشت بین پاها و یا زیر شکم خود برای تکیه گاه بخوابید.
چگونه می توان کمر درد را کاهش داد؟
به طور منظم ورزش کنید. ورزش باعث تقویت کمر و عضلاتی که از کمر و پاهای شما پشتیبانی می کنند، می-شود. حرکات ورزشی نه تنها کمر درد را کاهش می دهند، بلکه به آمادگی شما برای وضع حمل و تولد نوزاد نیز کمک می کند. شما همچنین می توانید از گرما یا سرما برای ناحیه ی دردناک استفاده نمایید.
چه موقع من باید با کارشناس سلامت خود در مورد کمر درد در دوره ی بارداری تماس حاصل کنم؟
اگر شما درد شدیدی دارید، یا اگر درد برای بیش از دوهفته طول کشید، شما باید با پزشک خود تماس بگیرید. کمر درد می تواند علامت زایمان زودرس و همچنین علامت عفونت مسیر ادراری باشد.
همچنین در صورت احساس تب، یا سوزش هنگام ادرار یا خونریزی واژینال علاوه بر کمر درد با پزشک خود تماس بگیرید.